Verdens Vinter

Verdens Vinter er en historisk roman af den prisbelønnede Ken Follett. Bogen er efterfølgeren til Giganternes Fald, den første i en trilogi. Verdens Vinter starter hvor den anden bog sluttede og følger de samme 5 familier fra henholdsvis Amerika, Rusland, Tyskland og 2 fra England. Bogen starter i 1933 hvor nazismen for alvor gør sit indtog. Børnene er nu voksne og man følger denne næste generation, hvis liv udspiller sig midt mellem historiske begivenheder. Verdens Vinter når vidt omkring for tidsperioden og man kommer forbi familiernes liv under, nazismen, den spanske borgerkrig og Franco, den britiske fascisme, kampene i Moscow, Pearl Harbor og udviklingen af atombomben – det havde alt sammen sin pris.

Åbningen sætter scenen for Verdens Vinter. Maud Von Ulrich er nu en britisk udstationerede bor i Tyskland og gift med den mand, hun forelskede sig i under Den Store Krig .Hendes søn bliver trukket ind i nazismen , en bevægelse der er bandlyst i resten af ​​deres familie og konflikten opstår . Williams familiens formuer stiger da både Billy og Ethel vælges til Europa-Parlamentet og de for længst separeret Peshkov brødre fortsætter med at vokse yderligere fra hinanden, mens Grigori rejser sig i Stalins hær og Lev lever et liv i utroskab og småkriminalitet i forstaden til New York. Boy Fitzherbert følger i sin fars fodspor og bliver fanget i et kærlighedsløst ægteskab med en kvinde, der elsker en anden mand.

Køb Verdens Vinter her

Verden Vinter bogen af Ken Follett

Reflektioner over Verdens Vinter

Noget interessant jeg har bemærket fra Ken Folletts første bog og hans anden, er det faktum, at ingen af ​​de hoved karakterene i den første bog døde. De måtte simpelthen overleve at gøre den anden bog muligt. Nu i den anden bog , dør flere af hovedpersonerne, som i betragtning af at handlingen foregår i en krigstid, er en smule mere troværdigt. Men mange børn bliver også født ved bogens slutning og disse børn vil blive kommende stjerner i den tredje bog i Follett trilogien.

En anden vigtig ting jeg har bemærket: Follett gør ikke en masse for at genintroducere karakterene og relationer fra den første bog til den anden. Jeg tror ​​at han bare antager de fleste læsere har læst den første bog  også derfor kender karakterene i den anden. Det gør bogen lidt akavet, men trods det, har bogen et ret  naturligt flow.

Et spørgsmål en ny læser måske vil spørge er om man bør læse den første bog Giganternes Fald inden Verdens Vinter? Denne anden bog kunne godt være en stand-alone roman, selv om indsigt i den første bog vil give et dybere billede af den samlede historie.

Jeg skriver normalt ikke så korte anmeldelser, men der er ingen måde at gennemgå plottet på, andet end at sige, at sige Ken Follett er en mester! Og hvis du ikke kan lide bogen, kan du altid bruge den som en dørstopper. Det er en stor bog, som indeholder en stor historie. Nyd den!

Verdens Vinter og Ken Folletts fangende verden

Follett er bedst, når der er action og intriger og når der er masser af det – især i de scener der er før og under Anden Verdenskrig. Slaget ved Midway fungerer som et mindeværdig klimaks fra krigen i Stillehavet, mens en dramatisk konfrontation mellem Boy Fitzherbert og hans halvbroder Lloyd Williams er en mindeværdig scene fra den europæiske front.

Som altid med Ken Follett er den historiske baggrund i Verdens Vinter researchet til perfektion. Personkaraktererne er aktion fyldte og bredt nuanceret beskrevet, både i person og i følelser. Med hans passionerede måde at skrive bog tager han os med ind i en fortidens verden og skaber os en bro og et indblik ind i det barske liv under og efter anden verdens krig. Verdens Vinter blev udgivet på dansk i 2012 og fylder næsten tusind sider. Verdens Vinter fås også som lydbog. Med en begivenhedsrig bog der går i dybden i et spændende fortids univers, bør man bestemt købe denne bog.

KØB “VERDENS VINTER” HER

Hør og se Ken Follett selv beskrive bogen i korte træk

Læs mere om Ken Follett her…

Verdens Vinter som lydbog

For jer der kan lide at lytte til bøger mens i kører bil eller laver andre ting så er Ken Follett – Verdens Vinter udgivet på lydbog. Der kommer snart et link med et super godt tilbud på lydbogen.

Køb Verdens Vinter her

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 1 reviews
by Jane Hansen on Verdens Vinter
Bragende god bog

Verdens Vinter er efter min mening i top 3 over Kens bedste bøger. Jeg var fuldstændig opslugt fra start til slut og jeg åd mig igennem bogen på 4 dage, jeg kunne simpelthen ikke ligge den fra mig igen, når jeg først gik i gang.Top karakter her fra! Kan varmt anbefales.