Stillidsen – af Donna Tartt

Få fingrende i årets største amerikanske roman

Stillidsen har høstet ros blandt de største anmeldere og forfattere – et mesterværk du også bør læse

 

 


Stilladsen af Donna Tartt 

Resumé
Theo Decker, en 13-årig dreng fra New York, overlever mirakuløst en ulykke, der samtidig dræber hans mor. Udstødt af sin far, bliver Theo taget ind af familien til en velhavende ven. Forvirret af hans mærkelige nye hjem på Park Avenue, forstyrret af skolekammerater, der ikke ved hvordan de skal tale til ham, og plaget over længslen efter sin mor, klamrer han sig til én ting, der minder ham om hende: Et lille, mystisk fængslende maleri, der i sidste ende trækker Theo ind i kunstens underverden.

Som voksen flytter Theo mellem tegnestuerne i den rige og støvede labyrint af en antikvitets butik, hvor han arbejder. Han er fremmedgjort og forelsket – og i midten af ​​en indsnævrende, endnu farligere cirkel.

Stillidsen er en tryllebindende roman, en god gammeldags historie om tab og besættelse, overlevelse og selv opfindelse, og om skæbnens hensynsløse spil.

[top]

Donna Tartt bag om forfatteren

Donna Tartt er født 23. december 1963 og kommer fra Greenwood, Mississippi i USA. Donna Tartt havde store skrivetalenter allerede fra en und alder og det opdagede Willie Morris. Willie mente at hun kunne blive en kæmpe forfatter og mange andre fulgte med tiden i hans fodspor. Donna Tartt har til dato kun skrevet 3 romaner, “The Little Friend”, “The Secret History” og nu “The Goldfinch: A Novel”. Hendes seneste bog Stillidsen har været hele 12 år under vejs – men kaldes også allerede et litterært mesterværk.

Køb Stillidsen på bog her

[top]

Anmeldelser af Stilladsen

Stillidsen er en sjældenhed, en af den slags romaner der måske udkommer en halv snes af per årti, en smart skrevet litterær roman, der forbinder med hjertet såvel som sindet … Donna Tartt har leveret et ekstraordinært arbejde i fiktiongengren. Stephen King

 

  • Louise skriver: En intens og kraftfuld roman hvor Donna Tartt virkelig kommer ind i hovedet på hovedpersonen og formidler en dybere forståelse af, hvad det vil sige at være menneske.

 

  • Hanne skriver: Jeg har lige mistet tre dage af mit liv og fået et helt nyt perspektiv på verden … Jeg føler, at jeg har levet i anden virkelighed. Donna Tartt … Tak.

 

  • Peter skriver: Hvilken stor roman, havde jeg ikke købt ebogs udgaven, havde jeg sandsynligvis have været afskrækket af det store antal sider, men jeg er glad for at jeg holdt ud – dette er et stort værk!

 

af bogtoppen.dk
Bestående bruge de færdigheder af en lærer, jo Stillidsen er virkelig et hjemsøgt odyssé gennem dag USA så vel som et teater involverer spændende køretur i tillæg til skarphed. Ideen begynder at bruge en ung mand. Theo Decker, en tretten-årig Brand New Yorker, mirakuløst overlever en bilulykke, der vil fjerner deres mor. Forladt ved blot deres pops vil Theo anvendes gennem den kategori af en velhavende ven. Forvirret af blot deres underlige splinternye husstand i rekreativt område Path, irriteret ved blot skolekammerater, der har tendens til ikke at indse, hvordan man taler til dit kæledyr, foruden plagede først og fremmest ved simpelthen deres utålelige ønsker deres mor, han klynger sig til én faktor at viljen minder dit kæledyr involverer din ex: en mindre, mystisk engagerende illustrationer, der i sidste ende vil tiltrækker Theo til underverdenen involverer dygtighed. For voksen, Theo handlinger mellem tiltrække områder med rigelige og også rodet labyrint af gamle kikkerter butik, hvor han arbejder. Han eller hun er fremmedgjort i tillæg til inden kærlighed og på det største marked af en indsnævring, endnu farligere rækkevidde. Donna Tartt er en fantastisk forfatter.
Min partner og jeg på en eller anden måde se på Solution Record stadig, men lige efterfulgte denne store (og lang) roman, jeg vil helt sikkert blive plukke det opad. Ligesom de fleste, har Min partner og jeg været en smule intimideret gennem Stillidsen tid span faktisk, ud over Min partner og jeg udskyde begyndt at for 2 dage og nætter. Men når min partner og jeg begyndte at læse, har min partner og jeg er blevet udnyttet i Theos ental rapport, ud over deres hver klarsynet i stedet for metode fortælle. Blot 12 sider inden for, var min partner og jeg har allerede tilsluttet. Det er den elektriske strøm af en stor artikel forfatter for dig personligt. Donna Tartt gør det virklig godt i denne roman.

Du vil opdage mange triste begivenheder i denne roman, tilfældige drejninger i tillæg til transformationer der involverer held. I sidste ende, inden for de første par sider, det virkelig er bare ren og skær sandsynligheden for, at Theos mor får utilpas i taxa, bør de dukke op, der begynder at hjælpe nedbør, har en iværksætter fået den tidligere taxi, og derudover er de beslutter at få pund i voksen ed. Det vil lille del er blevet dermed smukt komponeret, især for personer, der er klar over, hvad der kommer til at svede. Rutinen efter din hændelse har været fremragende måde også, fremragende foruden drømmeagtig. Definitely, hele e-bog består af smukke ordforråd foruden smukke, foruroligende billeder. Tegn, steder, i tillæg til begivenhederne var blevet smukt der er nævnt i tillæg til portrætteret. Donna Tartt udgivelse mode er virkelig et strejf tæt foruden illustrative, ikke desto mindre det ikke fornemmer overskrives; der troede overraskende indsigtsfulde foruden fornuftigt. Tartt derudover bygger bekymre godt, inden kølvandet involverer hvad er resultatet inden for voksen ed i tillæg til på et senere tidspunkt. Der kan være stor foregribelse i Stillidsen. En utrolig flot roman af Donna Tartt.

Den Stillidsen fortsætter med at blive kaldt Dickenske oftere end ikke, og det er nogenlunde korrekt. Den udgivelse alvorligt er ikke beslægtet med Dickens (selv om vi har en bred vifte af beskrivelsen), men den overordnede rapport kunne være, ved hjælp af underlige foruden frygtelige drejninger involverer held udover at samle penge, og mange meget en af en slags , forvansket mennesker. Hvad er resultaterne til at hjælpe Theo efter din voksne ed er rimeligt usandsynligt: han er forladt af blot deres pops i tillæg til sidst ender oplever deres tidligere kollegium kammerat i rekreativt område Path, mens der i den gennemsnitlige tid giver som en slags ny til at hjælpe en anden person, der døde inden for voksen ed ordentlig overfor Theo syn. Det er den vigtigste lighed for at hjælpe Dickens. Den Stillidsen prale med en masse gamle faktorer med det.

Kernen billede i over at designe med hele romanen vil være overflødigt at sige, din lille ven kunstværk af et opmærksomt stillids der vil Theo dazedly stjæler gennem voksen ed. Siden rapporten stammer, der bliver at hjælpe dit kæledyr en talisman involverer deres stald mor, noget virkeligt til at huske din ex ved simpelthen. I sidste ende, havde det været en af de kunstværker hun elsket af langt de fleste, og som huskøbsproces pasning af det bliver sværere foruden sværere vedrørende Theo til at overveje måder at returnere det. Paradokset bliver, vil det viser sig i flere år, han havde ikke denne kunstværk, der vil voksede til at blive genstand involverer bekymring vedrørende dit kæledyr. Jeg er bare opholder upræcis bevidst unødvendigt at sige.

Der var nogle gode punkter med området ud over at inddrage andre steder alt for, ud over at jeg virkelig godt lide at kigge på om Theos forbindelse ved hjælp af de fleste af de andre i romanen, specielt Hobie, din kammerat med den tidligere person, der døde i udover Boris, som han møder i Las Vegas. Den Las Vegas delen har været sort af de mest ekstremt Forfærdende, specielt da jeg har kunne relevant for den vigtigste The Big Apple længsel faktor (slags). Boris dog har været en identitet hver morsom foruden trist på samme tid, i tillæg til han har været ganske forbløffende. Min partner og jeg ikke sætter pris på hele deres forbindelse dog, og ja det har været forfærdeligt at se Theo transformere fra deres tidligere lever i tillæg til at ansætte medicin i tillæg til så meget. Donna Tartt Stilladsen er virkelig en lækker bog.

Den Stillidsen er faktisk dermed en fortælling foruden Min partner og jeg elskede absolut både brik og også udgivelse. Jeg vil foreslå denne fantastiske, fornuftig, fiktiv roman, foruden jeg bare meget taknemmelig jeg altid læse det. Trods det faktum, at det virkelig er meget lang, det virkelig er stadig helt sikkert værdsætte den tid, der anvendes på det. Der er masser flere elementer kan jeg stat vedrørende e-bog, men problemet er, de har også været anført af blot yderligere erhvervsmæssige korrekturlæsere: lige her i tillæg til lige her. Gå have et kig på individer kritik; de er godt konstrueret, men ikke så godt konstrueret som denne store e-bog. Fås også på lydbog med dansk tale. Bogen har fået stor ros i Politikken og I Jyllands Posten samt Berlinske Tidedene.