Malebog for voksne – få din egen bog billigt her!

Stress af og genfind din indre ro og balance med en malebog for voksne

  • Skab dig et pusterum i hverdagen
  • Genvind din energi
  • Få mere naturligt overskud
  • Gør lige som millioner af folk og slap helt af imens du hygger dig
 
 

Hvad er formålet med bøgerne?

Malebog for voksne er et nyt fænomen og du er ikke den første, der spørger. I den senere tid er modefænomenet ”voksen malebøger” gået rent ind hos barnlige sjæle og ikke mindst hos de stress ramte, der med stort udbytte bruger bøgerne, som et mentalt pusterum, i en hektisk dagligdag. Hele mindfulness verdenen har taget voksen malerbøgerne til sig og tilhængerne i Danmark bliver kun flere i disse år.

tegning der kan farvelægges

Sådan slipper du af med stress og skaber indre ro med en bog at tegne i

Meditation og mindfulnessens begreber, centrerer sig om at lade tankerne flyde i deres eget tempo, uden at forholde sig kritisk til dem, men acceptere at de er der og at de kommer og går. Effekten deraf er en indre ro og en følelse af velværd og tilfredshed. Det opnås typisk via åndrets øvelser eller øvelser, hvor man mærker efter kroppens sanser. At lægge sin hverdag- og den digitale verden fra sig i en rum tid og dykke ned i tegningernes univers, med noget så analogt som en håndfuld tegneblyanter, viser sig at have positiv effekt på underbevidstheden. Malebøgerne er ofte tematiserede, som ”Den Hemmelige Have”, hvor man fordyber sig i mønstre inspireret af naturen, der ikke er koncentreret om et enkelt punkt, men løber ud i gentagne mønstre i en større helhed.

En farvelægnings-bog  er bygget op med mere komplekse mønstre og raffinerede aftegninger. Til forskel fra en malebog til børn, betyder det at man bliver nød til at holde lidt bedre øje på farveopbygningen mellem linjerne. Denne afslappende fokus hvor man streg efter streg fremtryller en større og mere prangende og farvefuldt sammenhæng er med til at skabe ro og mindske stress hormoner. Man kan sammenligne det med at meditere, hvor et mantra, der gentages, er med til at skabe ro i sindet.

Prøv det selv – millioner af folk har taget det til sig og underholdningsværdien og den mentale gevinst er stor. Start med et par minutter hver dag og overvej hvilke farve temaer du vil køre og måske farverne kan afspejle følelser, tanker eller drømme.

mindful malebogs tegning

Hvor får du fat i din egen farvebog?

Der findes ikke det store udvalg af bøger her hjemme endnu. Har man været igennem dem der er, og vil man gerne finde en ny farvebog der ikke er til børn, så er udvalget ved at være stort på en af de rigtig populære online bog butikker.

Vi har samlet en kæmpe liste med billige malebøger til dig – klik her og se den!

I Danmark er de set billigst hos Plusbog, hvor de fås helt ned til 29 kr.

 

Hvordan startede gengren med mindful tegnehæfter for det ældre puplikum?

Fænomenet kan ledes tilbage til den engelske illustrator Johanna Basford, der tidligere arbejde for store brands som Nike og Absolut Vodka. Johannas venner og kollegaer var vilde med hendes fantasifulde tegninger og hun blev ofte spurgt om de ikke måtte have lov at farvelægge dem. Det mundede ud i hendes første voksen malebog: ”Den Hemmelige Have”, som blev et kæmpe stort salgshit, og for alvor blussede liv i gengren.

Hvor mange af denne typer bøger bliver der solgt i dag?

Tidligere i år, lå 5 malebøger for voksne på top 10 listen over de mest solgte bøger på Amazon. Alene sidste år, solgte Frankrig mere en 3,5 millioner voksen tegnebøger – den mest solgte bog blev slået af pinden af Johanna Basfords ”The Secret Garden”.

Det analoge tegnehæfte for voksne går socialt

På facebook findes der store grupper, hvor det stigende antal mindfulle malere, deler billeder og erfaringer fra deres mindful malebog. Ligeledes bliver der dagligt postet billeder af voksen tegnebøger på Instagram under hashtagget #mindfulnesscolouringbook og #mindfulcoloring

Sådan kom jeg i gang

Da jeg første gang så en af de her bøger tænkte jeg: ”what, det passer bare ikke”, men jeg har aldrig skiftet mening om noget så hurtigt, som da jeg skiftede mening om voksenmalebøger. Jeg syntes måske mest af alt at ideen var lidt dum. Men jeg så nogle af dem i en boghandel den anden dag også sagde jeg til mig selv: “Nå ok, altså, jeg går ikke herfra, uden en af ​​disse mindfulness bøger.”

Altså lad mig lige en gang forklare: Når jeg siger “voksen farvebog”, henviser jeg til en bestemt af slagsen. Jeg er kun interesseret i mønstre. Flotte mønstre, som ligner noget.

I den forholdsvis korte tid, som jeg har haft denne farvebog, har den udfyldt en hel bestemt aktivitet for mig, nemlig, noget at gøre med mine hænder, mens jeg ser TV. Andre aktiviteter som denne jeg laver foran TV’et kunne være: strikke, farvelægge mine negle, skrive SMS’er, kommentere på facebook, spise kage og chips og drikke kaffe.

Hvorfor kan jeg ikke bare sidde stille og nyde en TV-udsendelse? Til dels skyldes det, at jeg føler mig lidt mindre doven, hvis jeg laver noget. Men jeg ser og fjernsyn for at slappe af og for at få ro i mit sind, og ofte er mine tanker hundrede tusinde steder sidst på ugen. Hvis min ene hjernehalvdel er optaget af at se fjernsyn, og den anden hjernehalvdel er fokuseret på at vælge farver og holde sig inden for stregerne, er der ikke plads til meget andet. Det giver ro i sindet og er en slags mindfulness, en mental pleje.

Få adgang til kæmpe liste med billige farvebøger hos vores samarbejdspartner – klik og se den her!

Der er masser af undersøgelser af effekten af ​​kunstterapi til at reducere stress. Farvning synes at give nogle lignende fordele. Farvelægnings-mindfulness er en måde for folk at organisere deres tanker og fokusere.

Det rene sindsafslapning

Farvelægning tilbyder denne lindring og mindfulness uden den uro, som en hel tom side kan forårsage. Det er lettere og mere overskuelig, at ligge en bestilling på en restaurant med et lille menukort, end at beslutte sig med et udvalg, hvor du næsten kan vælge imellem alt. Dette er paradoksalt, og det veldokumenteret at for mange muligheder er overvældende. Men med farvning ved du, hvad du arbejder med. Du vælger bare, hvordan du vil udfylde det. Jeg synes derfor, at male i en bog er lige så beroligende en aktivitet som at farvelægge mine negle.

Så polering og farvelægning involverer både gentagne bevægelse på begrænset plads, hvilket skaber et fokus punkt, som tanker kan koncentrere sig om. Og det er her at mønstrene er vigtige (har jeg nævnt, at jeg kan lide mønstrene?).

Der er noget tilfredsstillende ved at se dine beslutninger og din indsats, skabe en håndgribelig og smuk ting i et rimeligt forudsigeligt tempo. Denne slags ting oplever man sjældent i livet.

Mønstrene synes til tider også at minde mig om minilabyrinter, som visse slags mennesker, finder på at bruge, som en slags terapi – en beroligende hen og op og ned igennem snoede og snørklede veje. Det at farve i et mønster, det er langt hen ad vejen, som at gå i en labyrint af papir. Der er ikke noget som prøver at fange dig og der er ikke nogen opgave man skal løse. Du vandrer bare ned langs stien, lige indtil du er færdig. Det dejlge er at det føles på en og samme tid som en gentagelse og en progression.

Det tager godt nok alligevel et stykke tid at farvelægge sådan en voksenmalebog helt og aldeles – et par timer tænker jeg. Der er simpelthen noget rigtig tilfredsstillende ved at se farverne i et roligt tempo sprede sig hen over siderne. Alt imens at dine tanker er med til at skabe et håndgribelig og smukt stykke kunst.