Fifty Shades of Grey på dansk

Fifty Shades of Grey er både lavet på dansk og som lydbog.
Bogen er oprindeligt skrevet på engelsk og blev til af forfatteren E.L. James, som en række indslag på en Twilight fan-hjemmeside. Efter sin kæmpe popularitet i udlandet, blev den oversat til dansk, hvor den hurtigt er blevet en bestseller. Siden er Fifty Shades of Grey på dansk er også udgivet som lydbog på dansk. Den første af de tre bøger er oversat af Marie Kopp, der selv har udtalt at det var en udfordring at oversætte, da det gerne skulle være pirrende men samtidig sanseligt at læse.

Køb Fifty Shades of Grey her

Fifty Shades of Grey på dansk og som lydbog

Køb Fifty Shades of Grey på dansk til en veninde

Trilogien har solgt over 60 millioner eksemplar og de kvindelige læsere er vilde med den Verden over. 50 Shades of Grey vil uden tvivl være en succesfuld gave til veninden der ikke har læst den. Har man heller ikke selv læst den endnu, er det muligt at se et 10 siders gratis udklip af Fifty Shades of Grey på dansk. Se mere om hvem der sælger bogen og find den til den billigste pris i prisoversigten.

Fifty Shades of Grey ‘Trilogy’ på dansk

Fifty Shades Fanget samt “I mørket” og “Fri” kan i dag også købes samlet. Har man endnu ikke investeret i den første af denne “must have” serie er det oplagt at købe denne seneste Trilogy. Går man først i gang med den første kan man med stor sikkerhed ikke stoppe ved denne ene også er det perfekt at have hele trilogien ved hånden. Denne samling vækker opsigt i bogreolen og vil være sjov at huske tilbage på når den om mange år frem i tiden bliver fundet frem og spurgt ind til.

Fifty Shades og Grey på dansk --> bh og håndhjern

Køb Fifty Shades of Grey her

Hvad betyder “Fifty Shades of Grey”?

Der findes mange bud på hvad titlen betyder. Fifty Shades og Grey på dansk – direkte oversat betyder “50 skygger af grå”. Mange mener at der ganske simpelt relaterers til hovedpersonens efternavn (Christian) “Grey” og hans mange mørke sider som han gemmer på. Man oplever både Mr.Grey som en succesful sofistikeret gentleman, men i de private og “mørke” omgivelser forandrer han sig til en kontrollerende S&M sexfanatiker.

En anden teori bygger yderligere på at der henvises til Amanda Steele, der er jomfru, men oplever en masse komplekse sider af sig selv. Hendes efternavn “Steele” ligger tæt op af det engelske ord for stål, som man kan sige også er en nuance af grå. Det kan måske endda være at der refereres til at han har haft 50 submissive elskerinder før hende alle i hver deres mere eller mindre grå nuance/skygge i.f.t. BDSM.

3 facts sjove facts om Fifty Shades of Grey

  • Oprah Winfrey er vild med bogen. Hun fortæller: “Jeg har downloadet alle Fifty Shades of Grey bøgerne og for første gang kan jeg tage mig tid til bare at læse. Men jeg tænker, stop med historie og kom til den juicy del”
  • En forening i Washington er så foraget over bogen at de har anmodet folk til at donere deres kopi af bogen så den kan blive brændt. Kun 24 bøger blev sendt, så de besluttede at bruge dem som toiletpapir istedet.
  • På Dameson Dene Hotel i USA har man udskiftet biblen med en kopi af Fifty Shades på værelserne. De mente at bogen ville være mere populær hos gæsterne.