E L James

E L James er oprindeligt født Erika Mitchell den 7. marts 1963 i London. Hun er kendt for sine bestsellers Fifty Shades of Grey Fanget, Fifty Shades I mørket samt Fifty Shades Fri. Som gift mor til to børn, bosiddende i London, forfatter og aktiv i TV-branchen er hun en travl kvinde. E L James har siden sin barndom drømt om at skrive bøger, men hendes fokus på familie og karriere fik hende til at henligge drømmen. For få år siden fandt hun modet og skrev hendes første bog: Fifty Shades of Grey der blev udgivet i maj 2011 og siden er blevet en kæmpe succes.

E L James Billed med Fifty Shades of Grey i hånden

E L James og skabelsen af Fifty Shades of Grey

Erika Mitchells far arbejdede som kameramand for BBC, mens familien boede i Buckinghamshire i det sydøstlige England. Selv har E L James også baseret sin karriere på TV og det var faktisk først i 2009 hun begyndte sit første skriveri. På det tidspunkt begyndte hun at skrive “fanfiction” inspireret af Twilight serien på en Twilight fan hjemmeside. Med forfatternavnet “Snowqueen’s Icedragon” skrev hun sine egne historier bygget op omkring Twilight karaktererne Bella Swan og Edward Cullen. Senere flyttede hun sine historier over på sin egen hjemmeside og omdøbte karaktererne fra Bella og Edward til Anastasia og Christian Grey. Efterfølgende blev bogen udgivet som e-bog og det varede ikke længe før at det rygtedes online at denne bog var et mesterværk. I maj 2012 blev bogen udgivet i papir format og inden sommeren var omme, havde den slået Harry Potter serien i England. Til vores alles glæde, arbejder hun i øjeblikket på en ny bog i samme genre.

 

UPDATE

Den 28.august 2015 udkom “Fifty Shades – Grey” den nyeste bog i serien – på dansk!

 

Køb nyeste bog Grey på dansk

E L James Grey Fifty Shades bogen

Køb nyeste bog Grey på dansk

En helt fantastisk og forførende bog! Den er et “must-have” i enhver kvindes bogsamling!

E L James’ skrive og research teknikker

Til spørgsmålet: “Hvordan er din skrive process?” svarer E L James: Jeg starter ud med en meget simpel præmis. I Fifty Shades tilfælde var min præmisse: Hvad ville der ske hvis du blev tiltrukket af en der var til BDSM livsstilen og du ikke selv var? Jeg har ofte et løst tidsperspektiv at arbejde med, men jeg føler mig ikke bundet til den – jeg lader karakterene diktere hvad der sker. Jeg lytter tit til musik for at vække et humør – jeg lytter til den samme sang igen og igen når jeg er tabt i en scene. Også, er jeg besat af geografi – altså hvor alt er i et bestemt rum, og koreografi af scener – hvis hånd går hvor og hvornår! Og jeg kan lide at have en visuel reference for alt.

Til spørgsmålet: “Hvordan foregik research til dine bøger?” svarer E L James: Internettet! Some tider ringede jeg til forskellige experter (som jeg fandt gennem internettet), eller jeg spurgte på Twitter. Og nogle gange sammensatte jeg mine egne eksperimenter.

Til spørgsmålet: “Vil du skrive flere bøger om Christian Grey og Ana Steele?” svarer E L James: Aldrig sig aldrig – men de er på lavt blus i øjeblikket, da jeg har et par andre historier at fortælle først.

Til spørgsmålet: “Vil du være involveret i processen af filmatiseringen af bøgerne og hvor mange vil der være?” svarer E L James: Ja det vil jeg. Og tre forhåbentligvis.

Læs mere om E L James på hendes side.

Lær mere om E L James – Vi har fundet dette interview til dig

Køb Fifty Shades of Grey her KUN 69 kr.

 

E L James – skriver historie med rekordsalg salg  af Fifty Shades

E.L. James, er med Fifty Shades Triologien, for nyligt blevet kåret som forfatteren med den største indtjening i 2013 af erhvervs magasinet Forbes. Ifølge magasinet tjente E L James omkring 95 millioner dollars mellem juni 2012 og juni 2013. Erica l James solgte flere eksemplarer og hurtigere end nogen anden forfatter i historien – over 70 millioner i de første otte måneder.

Med disse enorme tal i mente har en amerikansk online magasin lavet en undersøgelse og fandt nogle spændende beviser for social forandring forårsaget af 50 Shades.

Læsere af Fifty Shades får lumre tanker!

Til spørgsmålet “Har Fifty Shades forandret dit parforhold i en negativ eller positiv retning” var svaret overvældende positivt fra læserne. Kun 2,5 procent kvinder og 6,4 procent mænd sagde, at  50 Shades of Grey bogen  havde en negativ indvirkning på deres parforhold. Negative konsekvenser omfattede alt fra ” at læse bogen gjorde jeg nu har flere ønsker og større krav til forholdet, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre” til “min partner kunne ikke lide tanken om, at jeg læste bogen”. Selvfølgelig kunne de ses som positive resultater også. Magasinet skriver: “Vi synes, det er godt for folk at undersøge deres seksuelle og følelsesmæssige liv, og hvis nogen er utilfredse eller hvis der er spændinger mellem partnerne – så bør det at kommunikere om disse forskelle være en positiv oplevelse, fordi det giver mulighed for større forståelse og gensidigt accept overfor forandring”.

 

DVD film 'Fifty Shades of Grey'

JA TAK! Til kinky sex efter at ha’ læst bogen

Magasinet spekulerede på om nogle par var gået i dialog, fordi de indså at en del af deres seksuelle lyster var uopfyldte. Så vi spurgte: “Har det at læse bogen gjort dig mere interesseret i kinky’er sex?”. Svaret til spørgsmålet om et mere udfordrende og dramatisk sexliv var klart! 67 procent af kvinderne og 59 procent af mændene sagde “ja, tak bring den kinky’er sex på banen!” Hvis bogen havde denne form for indflydelse, kan vi kun forestille os hvad filmen vil bringe.

Undersøgelsen gav os et interessant indblik i, hvad et stort antal mænd og kvinder gerne ville udfordre sexlivet, hvis de havde den frækhed at foreslå det til deres partner. Folk har et aktivt “indre liv”, der har en langt bredere vifte af fantasier som de holder for sig selv. For manges vedkommende forbliver det i deres tanker – hvad de kunne tænke sig at gøre med deres partner, og hvad de kunne tænke sig at gøre med venner, og endda fremmede. Undersøgelsen fandt ud af, at 61 procent af kvinderne og 90 procent af mændene seksuelt fantasere om mennesker som de møder. Er det ikke Fifty Shades of Interesting!

Køb Fifty Shades of Grey her